Samen Architectuur Maken Verbouw seniorenwoning Haaksbergen

Vraag
In verband met een grotere zorgbehoefte wil een echtpaar verhuizen naar een seniorenwoning. Men heeft reeds een optie tot koop. Men wil na aankoop gaan verbouwen. De eigenaar heeft zelf een ontwerp gemaakt. Aan mij is de vraag gesteld wat een alternatief voor zijn ontwerp kan zijn.

Ontwerp
In mijn ontwerp ben ik uitgegaan van het behoud van de slaapkamer aan de tuinzijde. Om de verschillende ruimtes meer met elkaar te verbinden heb ik in het ontwerp veel gebruik gemaakt van schuifdeuren. Wanneer iemand in bed moet blijven kan hij / zij door middel van een verplaatsbaar bed toch in alle ruimten komen. Met deze vorm van mobiliteit en gebruik van flexibele wanden kan hij / zij overal bij betrokken blijven.

Om de ruimten meer te verbinden wordt de scheidende wand tussen woonkamer en keuken verwijderd. Wanneer alle schuifdeuren (inclusief twee stuks in de woonkamer) zijn ingeschoven zijn alle ruimten met elkaar verbonden (met uitzondering van de badkamer). Behoefte aan privacy kan worden geboden door een schuifdeur te sluiten.

In het ontwerp zijn badkamer, garage en entree vergroot.

Samen
In overleg met particulier.

Status
Onbekend.

Link
Bekijk Verbouw seniorenwoning Haaksbergen

Terug naar projecten

 

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samenarchitectuurmaken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.