Vraag
Achter in de Paraplufabriek in Nijmegen bevindt zich een expositieruimte. De expositieruimte wordt gebruikt voor het tentoonstellen van hedendaagse kunst. Los van de expositieruimte bestaat een klein kantoortje. Het bestuur van de expositieruimte wil meer mensen trekken, meer herkenbaar zijn en de interactie met bezoekers verbeteren. De vraag is hoe dat kan worden vormgegeven. Deze vraag is in de vorm van een prijsvraag uitgezet.

Ontwerp
Door op de plaats van de huidige toegangspoort een verrijdbaar kantoortje te plaatsen gebeuren er twee dingen. Ten eerste blijft de zaal beschikbaar voor de expositie van kunst. Ten tweede zal er altijd interactie zijn met bezoekers wanneer er iemand in het kantoor aanwezig is. Tevens wordt de herkenbaarheid vergroot omdat het kantoortje tevens poort(gebouw) is. Het verrijdbare kantoor – oftewel toegangselement – is opgebouwd uit een stalen frame dat is gevuld met houten panelen. Het toegangselement wordt geplaatst in een nieuwe, metalen lijst op de plek van de oude poort.

Samen
Het ontwerp is uitgewerkt in overleg met het bestuur van de expositieruimte. Het ontwerp is gerealiseerd samen met Jacques Luijten (lid bestuur) en Ries Interieurbouw (verbonden aan de paraplufabriek).

Status
Gerealiseerd.

Link
www.plu.nl
www.expoplu.nl

www.luijtenvormgeving.nl

Terug naar projecten

 

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samen Architectuur Maken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.