Vraag
Naar aanleiding van een gesprek met een ondernemer van een installatiebedrijf uit de Achterhoek op een vakbeurs over Energie blijkt er interesse te zijn in het meedenken over de uitbreidingsmogelijkheden van zijn bedrijfshal.  Enerzijds wil hij uitbreiden, anderzijds wil hij zich onderscheiden op het bedrijventerrein.

Ontwerp
Gezocht is naar een manier waarop de gevel van de bedrijfshal kan laten zien wat de kern-activiteit van het bedrijf is: namelijk mensen en bedrijven te helpen een gebouw te ontwikkelen en/of beheren dat meer energie oplevert dan het gebruikt. Gezocht is naar manieren om met LED’s de energieopwekking en het energieverbruik toonbaar te maken.

Het bestaande kantoor bevindt zich links voor de bedrijfshal. Uitbreiding moet rechts ervan plaatsvinden. Op basis van horizontale belijning is het enerzijds mogelijk de entree te verleggen, anderzijds kunnen overstekken door middel van LED’s duidelijk maken wat energieopwekking en energieverbruik is. Dat kan voor het eigen pand, maar kan ook voor gerealiseerde projecten.

Door te kiezen voor een horizontale belijning en het gevelmateriaal van het bestaande kantoor in overeenstemming te brengen met het nieuwe kantoor wordt een geheel gecreëerd. Verleggen van de entree biedt ook andere mogelijkheden, zoals het toevoegen van een demonstratie-ruimte.

Bij het toepassen van LED verlichting gaat de voorkeur uit naar indirect licht (in de avonduren).

Samen
In samenspraak met ondernemer.

Status
In overleg.

Terug naar projecten

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samen Architectuur Maken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.