Vraag
Voor een duurzame bouwondernemer zijn schetsen gemaakt voor inspiratiewoningen. De inspiratiewoningen zijn bedacht voor bijzondere plekken in en om Nijmegen. De Campusbaan is daar een van. Naar aanleiding van een gesprek met wethouder Velthuis van de gemeente Nijmegen zijn de plannen voor de Campusbaan verder uitgewerkt.

Ontwerp
Destijds zijn een aantal schetsen gemaakt met de wens om snelle huisvesting te kunnen bieden voor vluchtelingen en/of statushouders. Het ontwerp bestaat uit een driehoekig volume dat een groot dakoppervlak heeft en meerdere gezinnen of personen kan huisvesten. Na verloop van tijd kunnen de woonruimtes studenten, mensen met een krappe beurs of mensen met weinig behoefte aan bezit huisvesten. Door middel van een scharnierkap zijn de units demontabel en verplaatsbaar.

Voor het terrein als geheel maakt het voormalige seinhuisje een belangrijk onderdeel uit van het ontwerp als plek van samenkomst en schakel naar de achterliggende wijk Bottendaal.

Samen
Niet van toepassing.

M2
Niet van toepassing.

Status
Voorjaar 2017 een gesprek gevoerd naar aanleiding van het ontwerp met de wethouder stedelijke ontwikkeling-grondbeleid-wonen-cultuur en de procesmanager gebiedsontwikkeling van de gemeente Nijmegen.

Terug naar projecten

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samen Architectuur Maken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.