Vraag
De gemeente Almere heeft in het voorjaar van 2016 een prijsvraag uitgeschreven in verband met een Bouw Expo. Iedereen kan met een voorstel komen voor een Tiny House (lees: een klein huisje). De eis is dat het huisje niet meer dan 50m2 BVO groot is. BVO is het oppervlak inclusief de buitenschil. Tijdens de BouwExpo (die duurt tot medio 2017) kunnen de prijswinnaars hopelijk hun droomhuisje realiseren.

Ontwerp
Veel Tiny Houses zijn kleine versies van het archetype van een huis (lees: een bouwlaag met een zadeldak). Mijn ontwerp is verticaal georiënteerd. Een wenteltrap leidt uiteindelijk tot een klein plateau op niveau +2. Daar kan men een doorzichtige koepel uitschuiven. Er ontstaat daardoor een soort kraaiennest. Dit helpt een gevoel van vrijheid te creëren. Mede daarom heet het ontwerp de ‘Freedome’. Rond de wenteltrap bevinden zich op de eerste verdieping slaapplekken en een overloop. Op de overloop is ruimte voor een buro, kledingkast, etc. Op de begane grond bevinden zich de overige benodigde ruimten, zoals een keuken, een zithoek en een natte cel. De Freedome is geschikt voor 2 a 3 mensen.

Het ontwerp bestaat constructief uit een betonnen sokkel waarop meerdere lamineerde liggers staan. Deze komen samen op een drukring. Op de drukring rust de uitschuifbare koepel. Tussen de liggers worden segmenten van EPS geplaatst. Het huisje is demontabel en vervoerbaar.

Samen
N.v.t..

Status
Onbekend.

Link
www.bouwexpo-tinyhousing.nl

Terug naar projecten

 

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samen Architectuur Maken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.