Vraag
Ontwerp voor de binnenstad van Den Bosch een tijdelijk podium in het kader van 500 jaar Jheronimus Bosch in 2016. Deze vraag is in de vorm van een prijsvraag uitgezet.

Ontwerp
Voor de prijsvraag is een maquette en een paneel ingediend. Op het paneel staat de onderstaande tekst.

De BOSSCHE BOX is een minitheater dat door Bosschenaren zelf wordt gevuld met een eigen verhaal, ervaring of boodschap omtrent de viering van 500 jaar Jheronimus Bosch.

De gevulde boxen vormen minitentoonstellingen die tegelijkertijd de bouwstenen zijn voor de verschillende podia. Naast podia zullen de artiestenruimtes, sanitaire units, bars, tribunes en infopunten door de boxen worden gevormd voor festiviteiten op elke denkbare locatie in de stad.

Een solide frame, gemaakt van gerecycled plastic in verschillende kleuren, vormt de basis van de handzame en flexibele BOSSCHE BOX. De voor- en achterzijde zijn transparant en de andere zijden kunnen worden verbonden met andere boxen. Elke gewenste kleurcompositie kan worden gemaakt, van feestelijke confetti tot fragmenten van schilderijen van Jheronimus Bosch.

De Bosschenaren mogen niet alleen de boxen vullen maar kunnen er zelf ook mee bouwen. Na het festival kunnen de boxen worden uitgedeeld of worden ingeleverd voor recycling.

De Bosschenaren maken het theater!

Samen
Deze prijsvraag is samen met Hugo Schoemaker gemaakt.

www.hugoschoemaker.nl

Status
Niet genomineerd.

Link
www.prijsvragen.bai-s-hertogenbosch.nl

Terug naar projecten

 

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samen Architectuur Maken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.