Vraag
De buurt Tattersall bestaat voornamelijk uit sociale woningbouw en ligt aan de rand van het centrum van Enschede. De buurt kampt met overlast van zwervers en junks vanuit het centrum. De buurt kent veel openbare ruimte op maaiveldniveau. Woningbouwvereniging De Woonplaats heeft daarom besloten dat er poorten moeten komen bij een aantal doorgangen. Via kunstinstelling Tetem wordt een prijsvraag uitgezet voor het ontwerp van de poorten.

Ontwerp
Insteek van het ontwerp is om met spullen van bewoners het raster van de toekomstige poorten te vullen. Door de vulling met persoonlijke items wordt de onpersoonlijke plek meer persoonlijk gemaakt. De persoonlijke spullen zullen in een doorzichtige hars worden gegoten.

In samenwerking met de stadsdichteres wordt een dialoog met de buurtbewoners aangegaan. Persoonlijke verhalen worden opgetekend en persoonlijke spullen worden verzameld.

Na de gewonnen selectie is een begroting gemaakt voor de poorten. Tot afronding van de gewonnen prijsvraag is het uiteindelijk helaas niet gekomen. De woningbouwvereniging heeft ervoor gekozen de prijsvraag niet te laten uitvoeren.

Samen
Stadsdichteres Enschede Moes Wagenaar.
Ingenieursbureau X kwadraat, tegenwoordig IHC studio metalix.

Status
Prijsvraag gewonnen (inclusief begroting). Niet uitgevoerd.

Link
www.kunstenfilosofie.nl/welkom.html
www.ihcstudiometalix.com
www.tetem.nl/

Terug naar projecten

 

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samen Architectuur Maken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.