Vraag
Een van de vrije kavels die nog beschikbaar zijn binnen het plan ‘plant je vlag’ in Lent heeft een bijzondere en uitdagende vorm. Potentiële kopers hebben mij gevraagd, via SchoonBouw BV, een studie te doen naar enerzijds de splitsing van het kavel en anderzijds naar een massastudie voor een deel van het kavel.

Het kavel zal worden bewoond door twee stellen. Voor één van de stellen is een woning ontworpen waarbij wonen aan het water en doorzichten in het huis van belang zijn, evenals veel natuurlijke lichtinval.

Ontwerp
Door gebruik te maken van split-levels kan licht diep in de woning binnendringen. En door middel van split-levels heeft men op veel plekken in huis zicht door het hele huis. Tevens biedt het werken met split-levels de mogelijkheid de woning naar het water toe te laten aflopen.

Het 3D model is een massa-studie. Kleur en lijnen op de gevels zijn niet indicatief.

De split-level woning maakt gebruik van een relatief klein deel van het kavel. Een reden hiervoor is het budget van één van de stellen. Uiteindelijk is ook voor het resterende deel van het kavel ook een plattegrond gemaakt. Daarbij is de afmeting van het grondvlak van de split-level woning gespiegeld.

Naast de gespiegelde massa is er behoefte aan een extra woonruimte die gebruikt kan worden als atelier, of als logeerruimte, of kan worden verhuurd. Deze beide ruimtes zijn met elkaar verbonden door middel van een veranda. Waarbij de atelierwoning deels uitkraagt over de veranda.

Samen
Ontwerp naar aanleiding van meerdere gesprekken met toekomstige bewoners.

Status
Niet uitgevoerd.

Link
http://www.plantjevlag.nl/feed

Terug naar projecten

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samen Architectuur Maken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.