Vraag
Een particulier is eigenaar geworden van een vrije kavel. Hij wil weten wat mogelijk is op zijn kavel. Op dat moment is er reeds een ontwerp van een architect. De eigenaar wil echter een soort second opinion.

Ontwerp
In tegenstelling tot het andere ontwerp gaat dit ontwerp uit van een bouwwijze met houten spanten. Het gebruik van spanten maakt het mede mogelijk om de gevel onder een niet loodrechte hoek te plaatsen. Enerzijds kan dan aan de wens van een meer spannende gevel worden voldaan, anderzijds is er de mogelijkheid aan de achterzijde een soort dubbele gevel te maken.

Uiteindelijk zijn twee modellen gemaakt. Het eerste model gaat uit van een vrije woonkamer met een trap aan een van de kopgevels. De middenruimte blijft daardoor vrij indeelbaar. Echter leidt dit bij een optopping met een tweede bouwlaag tot een wat massief geheel. Het tweede model heeft daarom een trap in het midden.

De schuine gevel leidt met name aan de achter- en zonzijde tot bijzondere relaties. Door toepassing van een extra strook glas aan de schuine achtergevel kan deze ruimte worden benut als serre of wintertuin. Vanuit de woonkamer passeert men eerst deze tussentuin voor men in de echte tuin staat. Eveneens dient deze tussentuin als entree. Ook energetische kan de tussentuin een belangrijke rol spelen.

Samen
Samen met eigenaar kavel.

Status
Niet gerealiseerd.

Terug naar projecten

Samen Architectuur Maken
adressSnippendaalseweg 2 6991 JK Rheden
telefoon06 – 40 94 65 15
e-mailinfo@samenarchitectuurmaken.nl

t

adressKvK 09207343
e-mailArchitectenregister 1.140515.016

toolTechniek & Ontwerp Rijnmedia.nl

Samen Architectuur Maken  | Copyright © 2016 | Alle rechten voorbehouden.